//Espressione
Welcome to //kugiranpelangi blog . Like My Blog ? Follow me and leave a tag │FollowDashboard
//Espressione
kamii pelik lelaki tak hensem dpat awek superb!!!!!
Monday, March 21, 2011 | 6:46 PM | 0 Love Letter

tadi masa tengah facebook-ing
tiba2 terjumpa group ni






tak sangka aq
ada jugak group macam ni.
by the way, perlu ka buat group macam ni??
ape motif nya??

pendapat aq la kan.
TAK PERLU la nak buat group yang macam ni..
and TAK PERLU pun nak berfikiran macam ni.

cuba bayangkan kalau hampa kritik kehodohan muka hampa bila hampa berdampingan dengan awek hampa yang cun tuh??
pastu ada yang akan cakap hampa dah buat "guna2" kat awek tu, sebab tu hampa dapat dia.
apa hampa rasa?
mesti sakit hati kan?


kita manusia mana ada yang perfect.
so tak payah la nak mengutuk kelemahan orang lain especially bab2 fizikal.
semua orang sensitif kalau bangkitkan hal kelemahan fizikal diya.
diya tak mintak dilahirkan dengan muka yang tak hensem macam tu.
kalau boleh semua orang nak cantik, nak hensem.
tapi kalau dah Takdir tentukan macam tu, kita nak melawan takdir ka???


kalau dalam bab couple neh.
bagi aq, kita manusia diciptakan berpasangan dan saling melengkapi antara satu sama lain.
so, untuk melengkapi, mesti la ada sesetengah segi yang akan berbeza.
betul tak?

so tak pelik la kalau lelaki tak hensem dapat awek cantik pun kan?
nilai seseorang tak terletak pada kecantikan fizikal diya.
tapi terletak pada HATI.

and yang paling penting.
jodoh kita memang dah ditetapkan di Loh Mahfuz sejak kita lahir.
kalau dah memang ditakdirkan jodoh dengan orang tak hensem,
kita nak melawan takdir kah?

dalam A-Quran pun dah tertulis yang
lelaki baik untuk perempuan baik dan lelaki jahat untuk perempuan jahat.
so terima jelah jodoh kita sebagaimana diri kita.
lagi mau melawan Takdir?
hmmmm


sangat penting untuk perempuan zaman sekarang
untuk pandang hati lelaki daripada pandang rupa paras diya..
sebab sekarang dah sangat susah untuk dapat lelaki yang baik & soleh.
jadi, tepuk dada, tanya IMAN.. =)











> <$BlogItemCommentCount$> Comment(s)
Past | New
the owner

•Hidayati Amni •18 y/o •kedahan •jobless

Navigations Here

About Links Entries

Taggie


Credit Section


Template by : Atirah Hayati .
Basecode by : Jaja
Image by One | Two .
Best view at Google Chrome only .

src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js">